2021-05-21
今次去位於旺角𝐓𝐨𝐩嘅𝐍𝐨 𝐦𝐨𝐧𝐞𝐲 𝐬𝐨 𝐥𝐨𝐧𝐞𝐥𝐲✨ 以泰式𝐟𝐮𝐬𝐢𝐨𝐧菜為主由於佢係𝐦𝐚𝐦𝐚𝐝𝐚𝐲嘅姊妹店 所以裝修同樣咁盞鬼得意😙 餐廳都好打卡𝐚𝐛𝐥𝐞 勁多影相位📸 加上有好多靚嘅擺設 食物又啱晒影相✨ 所以都幾推薦約人喺度慶生/聚餐💛❶啖啖蟹肉擔擔飯 $136一嚟到鋪滿咗蟹肉蟹籽等配料 (強調係蟹肉絕對唔係啲蟹柳喺度扮晒嘢🤪)聞落有陣麻香🌟入口飯粒口感偏硬身 啖啖都有蟹肉和蟹籽 仲帶點四川麻辣味道和微量花生醬味道 (=擔擔味😋)好惹味但又唔算好辣😆呢個配搭好特別✨❷記得抹嘴墨汁卡邦尼配巴馬火腿烏冬 $118個人覺得呢個有驚喜🌟烏冬煙韌而且好掛汁 每一條都掛滿墨汁同卡邦尼汁 出奇地好夾 愈食愈好食✨ Parma Ham食落充滿鹹香 而墨汁有鮮味😋溫馨提示💡大家食完記得抹嘴🤣❸咖央窩夫 $68應該係即叫即整 窩夫真係做到外脆內軟 上面有少量朱古力碎 口感豐富🥰 咖央醬另上 味道偏重椰奶味 甜度適中✨如果可以多啲咖啡味就完美😋 雪糕係海鹽雪糕 味道唔算鹹 食食下發現入邊原來有少少海鹽碎🤣總括嚟講食物質素幾好而且款式特別 喺出邊好少見到 而且地點方便𝐓𝐨𝐩就咁喺旺角地鐵站隔離
❶啖啖蟹肉擔擔飯 $136
❷記得抹嘴墨汁卡邦尼配巴馬火腿烏冬 $118
❸咖央窩夫 $68
總括嚟講食物質素幾好而且款式特別 喺出邊好少見到 而且地點方便𝐓𝐨𝐩就咁喺旺角地鐵站隔離 食飯前/後 可以慢慢行街😋加上環境有特色 好多打卡位 啱晒約埋frd食個飯傾吓計😆🌟