2023-06-08 30 浏览
原來旺角The Forest有間咁正嘅日本餐廳😱唔係朋友講我知,平時都真係miss咗,呢度仲係申子嘅姊妹店啊。天心就喺The forest嘅一樓,下午主打鮟鱇魚拉麵,晚上就以火鍋為主🇯🇵店舖好大,木系裝修,一入到去就見到天花掛住色彩繽紛嘅紙傘,好靚✨加上部份位置有玻璃窗,採光度唔錯,整體都好舒服🏮鮟鱇魚肝湯拉麵🍜出面少見有呢款湯底,入口十分濃厚,另外仲有一小碗鮟鱇魚肝+魚子,可以再自行調味。最正係會配埋珍珠米飯,食完拉麵之後。可以將飯加落湯做湯飯。又係另一種滋味🥰塩味湯拉麵配A4和牛,湯底清而不淡,有荀/菠菜等配料,拉麵好煙韌彈牙,和牛亦十分軟嫩🐂配上一小碗和牛飯,配以醬油同洋蔥,惹味👍🏻除咗A4和牛,仲有無激素雞肉/極級牛肩胛或者鮟鱇魚肝可以揀。除咗拉麵,仲有其他日式小食甜品,我哋都叫咗四款串揚兩款甜品😋豚肉配清新紫蘇葉,雞肉鮮嫩有肉汁,炸嘅大根都幾特別,廣島蠔就大隻飽滿。芝士奶油夾心餅,朱古力味唔會太甜,開心果味夠濃郁,中間仲有麻糬,口感豐富,餡料凍凍地有食雪糕嘅感覺🙌🏻