出開旺角,係Openrice搵到呢間新開嘅日式小店。呢間小店主打大阪燒同烤蛋糕甜品。店舖細細,位於仁安大廈下邊嘅店舖街。座位大概有20個。裝修簡潔,係簡約嘅昭和風。大阪燒有四個口味可以揀,分別係蜆,章魚,蝦,帶子。烤蛋糕都係有四款,有意大利可可榛子(售完),北海道滨乙女芝麻醬,丸久弓山園焙茶,丸久小山園抹茶。而呢四隻口味另有窩夫底選擇。甜品另外仲有一款焦糖卡士達芋泥杯,睇落都好吸引,可惜都係售完。仲有幾款希臘乳酪都係售完。飲品方面,有豆乳同梳打,都係圍繞住可可,抹茶,焙茶,芝麻呢四隻口味。岩哂本身有乳糖不耐嘅我。呢次叫左以下幾款。🐙章魚大阪燒 ($88)本身好鐘意食大阪燒,呢個大阪燒非常足料。啖啖章魚燒,粉漿唔會好厚。火喉控制得剛剛好。滿分。🈵🥤焙茶豆乳(+$29 特飲)嚟到嘅時候有啲失望,似乎係佢唔夠杯,用左膠杯上。賣相👎🏻不過焙茶份量十足,豆乳還不錯。🥞丸久小山園抹茶醬烤蛋糕 (2人份) ($158)烤蛋糕真係好大份。蛋糕鬆軟,好香蛋味。抹茶醬滿滿。配料有小丸子,紅豆,藍莓,香蕉,士多啤梨同蕨餅。配料份量十足。我見到幾枱客都食唔哂。總括而言,呢間小店都幾有特色。第一次食呢款烤蛋糕。

大阪燒有四個口味可以揀,分別係蜆,章魚,蝦,帶子。
仲有幾款希臘乳酪都係售完。

呢次叫左以下幾款。

🐙章魚大阪燒 ($88)

🥤焙茶豆乳(+$29 特飲)
嚟到嘅時候有啲失望,似乎係佢唔夠杯,用左膠杯上。賣相👎🏻
不過焙茶份量十足,豆乳還不錯。

🥞丸久小山園抹茶醬烤蛋糕 (2人份) ($158)

總括而言,呢間小店都幾有特色。第一次食呢款烤蛋糕。食物質素幾好。不過定價稍高。CP值就差少少。
2023-08-27