2020-06-18
超級耐冇食辣野 尤其係正宗辣菜🤤 今次喺度真係食返夠本😆 完全放開肚皮食🤰🏻呢間旺角新開川菜 係由Ricky cheung主理 質素有保證👍🏻而且環境好穿越 行中國風 乾淨闊落✨👅辣到噴火精選套餐🔥💰$388/2位 會員及恒生卡 $288/2位💰‼️我覺得好抵食‼️呢個價食到成枱餸 仲要每樣都好食🤤 好多食酸菜魚嘅餐廳夜晚都要$200一盤啦🤯 仲要開喺雅蘭 點解可以咁正👅 等我逐樣點評一下٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و前菜 🌋惹火山木耳🌋 🐓川辣口水雞🐓呢兩款都好經典 但味道上有區分 木耳係用辣油 口水雞更豐富😆 有辣椒粒同埋炸豌豆😻雞都好滑👍🏻招牌菜🐟祥仔招牌酸菜魚 (或水煮牛肉) 🐟每枱都必叫酸菜魚( •̀∀•́ )✧ 淨係睇賣相都知正🤤 配料有勁多萵筍芽菜蓮藕真係好夾😎 個湯底夠曬味 落咗好多酸菜而且個酸好friendly😻 叫咗小辣但我覺得再辣啲應該仲正🌶🔥 主角既魚好滑而且冇骨 仲會食到魚本來嘅甜味🐟 VERY NICE‼️特色菜品❣️乾煸四季豆呢個係我哋咁多個小菜中最鍾意👅 真係逼到冇水份調味恰到好處 碎肉都爭住食🤣❣️噴火小籠包 ❣️香芹豬肉水餃估唔到小籠包係全餐最辣🌶🌶 麻到我哋不斷飲水👅 但係好特
而且環境好穿越 行中國風 乾淨闊落✨
🐟祥仔招牌酸菜魚 (或水煮牛肉) 🐟
特色菜品
❣️乾煸四季豆
❣️噴火小籠包 ❣️香芹豬肉水餃
估唔到小籠包係全餐最辣🌶🌶 麻到我哋不斷飲水👅 但係好特別 皮都好薄湯汁同豬肉都幾多👍🏻 水餃就冇咁吸引 我自己唔鍾意食芹菜😢
甜品
🥣黃金南瓜露
入面有兩粒疑似海底椰 幾清甜好好食😆 如果可以有西米就仲正😻