2023-07-25
今次嚟到位於旺角嘅「楓」🍁小店以木系為主色🪵店內以2人及4人枱為主 位置大約有8-9枱左右 主打日式烤蛋糕及大阪燒✨————————————————❶ 丸久小山園焙茶醬烤蛋糕 $158嚟到真係比烤蛋糕嘅份量嚇親🙀份量絕對足夠3-4個人share😨蛋糕偏黃色,口感鬆軟,上面嘅焙茶醬用咗丸久小山園出品 所以焙茶味道濃郁✨配料有士多啤梨、藍莓、焦糖香蕉、蕨餅及丸子😆四周仲鋪滿咗朱古力碎🍫❷ 夕二大阪燒(章魚) $88大阪燒純對係依間小店嘅主打食物✨有蜆/蝦/章魚/帶子口味選擇🤣今次我地揀咗章魚口味🐙其他配料包括椰菜、蟹柳、粟米粒及雞蛋混合而成嘅粉底!啖啖都食到上面所有配料😋食落唔會覺得好厚粉! 推薦推薦\(≧▽≦)/❸ 焙茶豆乳 $58➍ 鳳梨檸檬梳朾 $38焙茶豆乳攪勻之後焙茶幾濃郁 再混合口順滑嘅豆乳✨飲落唔算有好濃豆乳味 偏向茶味多少少🤣至於鳳梨檸檬梳朾完全係夏天消暑解渴一流😋————————————————推薦指數: 🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑| 7/10環境指數: 🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑| 7/10服務指數: 🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑| 7/10好食指數: 🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑| 8/10性價
————————————————
❶ 丸久小山園焙茶醬烤蛋糕 $158