2023-07-24
屋企附近最近都有好幾間餐廳新開,呢間新開日式石燒餐廳做緊試業優惠,今日放假就同朋友嚟食個悠閒午餐。餐廳走簡約風,牆壁掛上日本風景的油畫,簡潔美觀,感覺舒適。試左御燒安格斯牛小排同御燒吉列牛,加配埋套餐配,有味噌湯,同白碗(上面嘅飯素都好好味及飲品。好快食物就準備好,好精緻有塊厚厚石頭板,用火持續熱住,可以自己慢慢燒 ,想幾成熟就幾成熟,店鋪都好貼心,連燒肉嘅油都係牛肉嘅脂肪,成件事都係充滿牛脂,熱辣辣即食,更加好味。加上預早切成一片片都好易燒,唔怕過生或過熟。食落牛肉肉質非常嫩滑同充滿牛脂香味而且份量都好多。另外朋友個款吉列牛,外皮仲多左一層脆脆外皮,輕炸過後食落更有口感,但食落又唔會覺得膩,兩款都相當唔錯,不過吉烈款就特別d。另外店員服務態度一級棒又提你小心熱,又會耐唔耐睇下你夠嚟夠牛肉脂肪去燒,讚!
餐廳走簡約風,牆壁掛上日本風景的油畫,簡潔美觀,感覺舒適。