2023-09-22 13 浏览
約咗個friend食lunch,就佢方便响佢公司附近食,佢帶我去一間新開嘅日式石燒店試。店舖以灰色為主,裝修簡約整潔,座位闊落舒適。掃過QR code 落單,等咗大約10鐘,食物已經上枱。卸燒特級小牛排 $158.-小牛排份量足,一碟有8小塊。上枱時店員會詳細介紹使用方式及注意事項👍,之後佢會點著火爐加熱石板,見上面預先放上的牛油脂開始溶開,就可以放牛肉去燒,整個過程非常治愈😍。牛排燒到6成熟左右,肉香味滲出,質感又軟腍,點埋燒汁食,味道更加提升。卸燒吉列豬扒 $85.-吉列豬扒即叫即炸,薄薄嘅外層炸得香脆乾身,內裡肉質軟腍,點埋甜甜酸酸嘅燒汁一齊食,零舍醒胃又餸飯😍。加$22.- 跟紫菜味素飯+流心蛋+汽水/麵豉湯熱辣辣又軟熟嘅飯,再加上紫菜及味素,特別香口好食,流心蛋有陣陣醬油香味,又有流心效果🤩。
約咗個friend食lunch,就佢方便响佢公司附近食,佢帶我去一間新開嘅日式石燒店[卸石燒]試。

卸燒特級小牛排 $158.-

卸燒吉列豬扒 $85.-