2021-10-09 84 浏览
女人街多嘢食就眾所周知,不過啲餐廳都換得好快,好似呢一間拉麵咁,新開左幾個月,之前路過見到幾吸引,又好多人排隊,為左唔洗等,一於襯住閒日既晏晝過去食😎同其他拉麵一樣,都係一張紙俾你揀,常駐款式有六款再加多一款限定。叉燒有得揀厚薄,湯底就係濃同埋普通,麵底可以揀博多(白啲)又或者東京(黃啲),不過最可惜嘅係溏心蛋要加$13先有 👅魚介博多拉麵 魚介湯底,今次有埋一條魚仔🐟,湯底揀咗濃味,嚟到即刻忍唔住要試飲,湯底順滑,魚味好濃,就算唔話你知係魚介湯底,你都一定知有魚嗰種👍🏻麵底我自己鍾意博多拉麵,鍾意佢嗰種麵質,彈牙👏🏻不過兩碗面都有個小插曲,就係入店嘅時候店員冇同我哋講冇晒厚叉燒,落單先講😿本來為咗塊叉燒過嚟……薄叉燒有啲失色,無乜味🥲期待下次可以試到厚叉燒😿⋯⋯👅海老東京拉麵 今次嚟到有隻蝦🍤湯底揀咗普通,但係都有超級濃厚嘅蝦味!仲甜甜地,呢個有驚喜!麵底係黃色嗰種拉麵,幾彈牙,配埋隔離有啲蝦乾一齊食好夾💯其他配料同叉燒都冇乜分別,不過呢個個湯底真係值得一讚👏🏻當日兩點左右嚟到已經冇晒厚叉燒,建議其他朋友早少少過嚟,或者等到晚市先過去食👀

👅魚介博多拉麵

👅海老東京拉麵