2017-01-23 636 浏览
旺角街頭有咩好食?點少得了令眾人排隊排到熱火朝天的肥姐小食呀!每逢經過都有人龍的大熱店,食客有本地人,有遊客,人人都想一嚐那讓人欲罷不能的爽脆。之前帶過姑姐來呢度食,佢試過之後一直都念念不忘。是日又帶上親戚來再度回味。星期日的旺角人多到爆,想食串生腸都要打蛇餅。人雖然多,不過姐姐早就做到熟能生巧,所以唔需要排好耐咋其實。終於都買到手!大細皇牌各二,齊醬是必須的!因為除了爽脆口感,又甜又辣也是美味的達成的重要條件之一。大細皇牌個區別就係果串生腸啦。大細生腸各有千秋,大生腸肉質厚,口感扎實。而細生腸薄脆,相對嫩滑一些。呢間魷魚是我的最愛,魷魚也是考驗口感和技術的重點。好多地方食到嘅魷魚都偏腍,不脆不新鮮。我覺得肥姐好味仲有個原因就係,滷味够凍,從而保證到入口個爽脆程度。食腎片就的就係佢個口感,厚切先有意思!即使那甜芥醬食到我迎風流淚,都不忍停口。

即使那甜芥醬食到我迎風流淚,都不忍停口。
2017-01-22
外卖自取