2022-07-05
拉麵一直係香港人中意嘅美食✨今次嚟到旺角一間拉麵店,尋找懷念嘅味道!豚骨拉麵🍜 $80 +$23轉特上豚骨拉麵本身有大約4塊叉燒同配菜可以揀木耳或者芽菜。而+$23轉特上就有多塊叉燒、溏心蛋同兩片紫菜✨豚骨味都幾香,係偏濃郁嘅湯底,中意食濃味湯底嘅可以一試!不過食耐咗會有啲膩而且偏鹹🥲 叉燒可以揀慢煮或者厚燒,厚燒係比較多肥肉所以我揀咗慢煮🤣 叉燒偏薄但都大塊!而且好軟好淋身,但慢煮就唔係有油脂燒香過嗰種。溏心蛋都好入味,生熟程度啱啱好。整體嚟講幾好食😋4.2/5😋蟹膏拉麵🍜 $92有少少蟹肉嘅配料,其他配料一樣就唔再重複講🤣 蟹膏湯底係最貴嘅,食落冇豚骨拉麵咁鹹,而且好有鮮味✨食唔慣嘅可能會覺得有啲腥!而且食落好似同蝦膏味差唔多🤣3.8/5😋唐揚炸雞🍗 $36炸雞有4舊,好香脆😋雞肉好多汁,而且調味適中😋推薦!4/5😋整體嚟講雖然唔算係非常出色嘅拉麵店,但味道都唔錯,想食嘅時候應該都會再回頭!
豚骨拉麵🍜 $80 +$23轉特上
4.2/5😋
蟹膏拉麵🍜 $92
3.8/5😋
唐揚炸雞🍗 $36
炸雞有4舊,好香脆😋雞肉好多汁,而且調味適中😋推薦!
4/5😋