2022-09-09
放工經過旺角同朋友諗食乜好,香港人嚟唔開都係日式同埋打邊爐~經過朗豪坊見到大瀛喜放題,二話不說一於想去試吓!店舖接待處經理好好禮貌幫我哋登記同埋帶位,餐廳亦都好大,座位好多但係明明星期一竟然8:30左右都幾乎爆滿!可見我哋一定冇去錯地!經過門口已經見到雪櫃啤酒汽水樣樣有,Asahi竟然係任飲!而且仲有白桃烏龍桂花烏龍等等,重點竟然仲有我最愛冷熱清酒同凍嘅梅酒任飲!甜品方面第一個吸引到我嘅就係自己可以做甜筒不求人!玩味十足而且甜品亦都好齊全雪糕木糠布甸等等多到食完!呢度與時並進都係用手機點單嘅,第一樣先點嘅當然係刺身,擺位非常靚,而且樣樣刺身非常厚身大件,特別係油甘魚鮮味十足,赤蝦亦都大大隻! 當然唔少得我最愛嘅串燒,牛脷非常厚,油感十足而且羊架非常香! 炸物方面我最愛嘅榴槤炸彈一咬爆曬出嚟,大家小心燙口。炸蝦天婦羅亦都非常出色!壽司方面火炙壽司甚為出色,鵝肝壽司和魚背壽司入口即溶!另外蒲燒鰻魚夠晒厚,魚皮有啲爽口煙韌口感!魚湯豆苗亦都非常少見,牛奶色嘅湯真係湯都飲埋,酒鮑魚亦都大大隻一次過我哋都食咗四五隻!地點位置,位置價錢性價比一流!喺旺角行完街,想食放題,大瀛喜點可以唔試!
炸物方面我最愛嘅榴槤炸彈一咬爆曬出嚟,大家小心燙口。
炸蝦天婦羅亦都非常出色!
壽司方面火炙壽司甚為出色,鵝肝壽司和魚背壽司入口即溶!