2019-07-03
同男朋友係朗豪坊睇完戲,正煩惱晚餐食咩,見到廣告牌,韓燒拼盤都只係$198🙀🙀呢個價錢深深打動左我地,腳仔不入自主踏入了lab 10😂餐廳主張是無煙韓燒,所以用網燒爐取代平日的韓式鐵板,油煙味的確大大減小,食完野,啲衫都無咩味😚🔸牛牛板 $198份量都ok,共有七款不同部位的牛肉,包括:牛舌、西冷、牛肋條、牛後腹、牛板腱、牛小排及一口牛。每款約有四件~肉質以這個價錢而言,我們都很滿意。其中個人認為最好食的部位係韓式牛肋條和西冷👍🏻🔸秘製護心肉 $98護心肉肉味濃郁,口感豐富,配上燒肉汁好match😚🔸韓式牛骨湯 $118牛骨湯材料有牛骨髓、肥牛肉和蘿蔔。湯呈奶香色,味道鮮甜,牛骨髓營養價值好高,女仔可以補骨膠原呢😆🔸芒果柚子沙冰 (左)$35🔸芒果香桃沙冰 (右)$35整體食物質素不俗,價錢以商場黎講係非常抵!惟值得注意的是餐廳沒有提供韓式前菜,只提供一種醬汁:燒肉汁,建議可以增設多啲醬汁,如鹽、辣醬等~
🔸牛牛板 $198
🔸秘製護心肉 $98
護心肉肉味濃郁,口感豐富,配上燒肉汁好match😚
🔸韓式牛骨湯 $118
🔸芒果柚子沙冰 (左)$35