2022-09-28 75 浏览
行过旺角~俾一间紫色嘅餐厅吸引住💜原来系锯扒嘅餐厅,lunch set价钱仲好抵添❣️立即试试佢😋🫕餐汤(跟餐)有猪骨汤同罗宋汤拣,罗宋汤竟系㶶咗底!饮落有㶶味,而避开㶶嘅𩠌饮嘅话,又觉得太酸🥲所以味道真系一般1️⃣精选肉眼扒($79)配红酒汁用铁板盛载嘅肉眼扒一上到枱,size比我预期中大块!切落去仲觉得几厚身👍🏻👍🏻嗌咗5成熟,食落口感觉偏向7成🤔不过口感依然唔韧😎但牛肉味同红酒味就差紧啲~但系呢个价钱都真系算系咁🔥2️⃣香煎鸡扒拼鱼柳($68)配黑椒汁鸡扒同样厚身大块!啖啖肉有口感😋面层仲煎得脆口👍🏻而鱼柳偏淋,感觉较普通🙈而黑椒汁味道比红酒汁突出😎同样呢个价钱有两块扒,呢个价,抵👍🏻☕️餐饮(跟餐)想特别提提有cocoa拣~系dark chocolate味!未饮之前觉得几特别,饮落觉得真系几苦😥不过闻落就真系好香dark chocolate 味嘅~🍨甜品(跟餐)系啫喱加花奶🤣正常味道~有趣嘅配搭!跟餐嚟讲真系无得要求太多啦🤪📍总结:-性价比系真系高嘅,但味道都唔可以要求咁多,想食得丰富就真系值得一试👍🏻-有个20 cm嘅炸猪扒见到有人点,真系好巨型,有兴趣下次试吓😋-有一个餐嗌薯菜,但是侍

🫕餐汤(跟餐)

1️⃣精选肉眼扒($79)配红酒汁

2️⃣香煎鸡扒拼鱼柳($68)配黑椒汁

☕️餐饮(跟餐)

🍨甜品(跟餐)

📍总结:
-有一个餐嗌薯菜,但是侍应落错咗意粉,嚟到嘅时候话可以加返薯菜俾我哋,问我哋要唔要埋意粉,服务好好👍🏻

精选肉眼扒
香煎鸡扒拼鱼柳