2021-06-09
通菜街成條街都係細細間嘅食肆,今次嚟到呢間小店,見佢嘅價錢非常親民,一於試下伏唔伏😆餐湯係南瓜🎃湯,飲落有南瓜蓉,唔會太稀又唔會太杰是日精選生蠔🦪 $198 12隻其實我好少食生蠔🙃因為曾經有慘痛嘅經歷,不過既然朋友想試,就食幾隻啦。今日空運自法國🇫🇷嘅生蠔比想像中大隻,好新鮮,鮮甜味爆發巴西牛柳 $158 400g一上枱塊牛柳嘅厚度真係嚇我一跳,廚房只會預先煎到一成熟,自己再係熱辣辣嘅鐵板上面煎。不得不提除咗黑椒汁之外,仲有一堆蒜蓉,好有舊式扒房嘅感覺牛柳juicy有肉汁,400g夠曬兩個人食。另外呢個價錢已經包曬前菜、湯、白飯無限♾️添蒜蓉🧄白汁蜆意粉 $88我好鍾意呢碟意粉,係高級版嘅pizzahxx蒜茸意粉,除咗蒜味重之外,仲有少少白汁,超好食😋。蜆雖然得4隻,但係都唔細隻😆最後仲加咗$12蚊要特飲,雜莓乳酸特飲&菠蘿🍍特飲
餐湯係南瓜🎃湯,飲落有南瓜蓉,唔會太稀又唔會太杰
是日精選生蠔🦪 $198 12隻
巴西牛柳 $158 400g