2022-10-06
係旺角花園餐廳執左之後, 送走舊扒房, 迎來既係新派扒房LAB EAT BISTRO, 環境走年青風格但不失格調, 有氣氛中帶點型格。餐廳主打全穀飼牛, 講究到有牛扒OMAKASE食, 我今次同朋友第一次黎, 試左a la carte小試牛刀先! 香脆鵝肝多士 $98外脆內軟既鵝肝, 油分好重, 入口甘香, 配上多士, 醋同果蓉入口平衡油膩感, 更加美味。火炙長臂蝦海膽醬櫻花蝦意大利飯 $248長臂蝦大隻有肉, 鮮甜黏口。意大利飯口感PERFECT, 外表軟滑但中心微硬。鮮味海膽醬濃而不咸, 包覆住每粒飯, 入口粒粒分明, 啖啖甘香美味。慢煮24小時美國穀飼牛小排 $38820安士份量可以話係巨無霸, 非常厚身, 經24小時慢煮, 整條骨宣易取出, 肉質軟嫩肉汁豐富, 入口鮮嫩帶牛香。橫切面整塊嫩粉紅, 熟度均勻。底部有條細細既筋位, 咬落去係彈彈地有口感, 連根位都好好食更顯其功架! 不得不提佢既特濃紅酒汁, 酒香確實係比一般既突出得多, 個人幾中意依種味道!底部有軟滑薯溶, 而且已經索哂牛肉汁, 好味。 SIDE DISH係法式洋蔥炒薯角, 薯角係保留左薯仔爽爽地既口感, 用洋蔥炒
香脆鵝肝多士 $98
火炙長臂蝦海膽醬櫻花蝦意大利飯 $248
慢煮24小時美國穀飼牛小排 $388
底部有軟滑薯溶, 而且已經索哂牛肉汁, 好味。
SIDE DISH係法式洋蔥炒薯角, 薯角係保留左薯仔爽爽地既口感, 用洋蔥炒香幾惹味。
我地都偏向揀番口味清新既MOCKTAIL, SPARKLING ICED TEA 同埋SPARKLING LYCHEE LEMONADE都做到清新REFRESH既感覺, LYCHEE LEMONADE仲多左種香甜同少女感。
整體冇野挑剔, 值得一試! 暫時旺角扒房黎講一定係TOP個類, 下次拉朋友黎食牛扒OMAKASE先!!