2023-08-26 35 浏览
今日放假和朋友在旺角行了一輪街跟住去午餐! 記得有人介紹過附近有一間好吃的麵店🍜叫六喜見,於是去試吓😉它在旺角通菜街1A-1L威達商業大廈地下J舖😀 旺角港鐵站行幾分鐘就到,交通十分方便! 店內裝潢設計有日式風格,整齊乾淨,地方也寬敞,坐得舒服😃我們先來了雙湯頭酱肥牛撈麵🐮它們主打所有湯底堅持不加味精和即日淆製💯 雙湯係大地魚🐟金湯溝香蝦🦐海味金湯, 飲落味道鮮美,不會太咸👍 頭酱是秘製,有濃濃甜鼓油味,配上爽口的幼麵和鮮味肥牛,真的超搭配,好惹味😋再來的漁湯銀魚雙丸麵 🍜 漁湯是用新鮮的魚淆製,鮮甜可口,有很濃香的魚味! 蝦丸爽口彈牙!豬肉丸吃到豬肉的鮮味,手打係不同的👍淨薑醋豬手超稔滑入味,份量也不少,超開胃😋 甜辣酱海參花係第一次吃到的!爽口有鮮味,配上自家製的醬,超夾😆 是必吃的👍 最後來個炸蟹餅🦀 即做即炸,鬆脆可口,蟹肉足份量,好好味!這裏是一間高質數的麵店,冇味精和自家製的食物,很用心♥️ 值得向大家推介😘