2024-04-27
見好耐無食中式野,又想食下啲辣野過過口癮,今次就黎到旺角嘅呢間---🌟麻辣風雲🌟地點方便易去,餐廳裝修都幾別緻,而且大大間,座位間坐得舒服唔會逼夾._.🦐荔枝蝦球🦐呢個賣相好吸睛,成盤荔枝樹咁搬上枱,仲有啲仙氣不斷冒出,打卡影相一流😍唔止睇得,上面嘅每粒荔枝都拎得出黎食,仲要係我最愛嘅蝦球,好有誠意思嘅一個菜式💖·🔥辣子田雞🔥好鐘意呢種辣炒乾鍋嘅風味,呢碟辣子田雞正正就係乾炒,配上辣子等香料同花生粒一齊炒,辣辣地好惹味,香濃之餘又配上香口嘅田雞肉,簡直係我嘅最愛味道·🖤涼拌燒椒皮蛋🖤中式辣野嘅呢種涼拌皮蛋係我最愛,皮蛋開好曬一瓣瓣嘅邊方便食,面頭充滿青椒碎,少少辣辣地帶有青椒味,好食。·🤎酸菜炒鵝腸🤎一碟嘅酸菜配料同鵝腸肉好多好豐富酸酸辣辣,轉一轉口味,好適合配上白飯一齊食,夠惹味,鵝腸肉數量多大大夠,好足料!·🍋爆打鴨香青檸茶🍋好香濃嘅青檸茶味,有別於一般,又唔會過酸,解渴又解辣。._.
._.
🦐荔枝蝦球🦐
🔥辣子田雞🔥
🖤涼拌燒椒皮蛋🖤
🤎酸菜炒鵝腸🤎
🍋爆打鴨香青檸茶🍋
好香濃嘅青檸茶味,有別於一般,又唔會過酸,解渴又解辣。
._.