2022-09-18
旺角呢間近住朗豪坊嘅cafe,無論裝修定係食物嘅賣相都好吸引,想打卡就啱晒。┄┅┄┅┄┅┄┅┄≋ 德州紅腰豆辣肉醬漢堡 $148漢堡用個鳥籠裝住,打卡一流啊!你都都唔錯,漢堡好厚,咬落去啲汁流出嚟好juicy,側邊仲有沙律好解膩。評分:🌕🌕🌕🌗🌑-≋ 北海道十勝紅豆椰香芋泥梳乎厘 $98即叫即整嘅梳乎厘超蓬鬆,質感好鬆軟😆😆 紅豆綿密,甜度微甜,同芋泥一齊食好夾。評分:🌕🌕🌕🌕🌑-≋ 金蒜牛油煎海蝦配鹹蛋黃忌廉手工意大利粉 $88雖然鹹蛋黃加忌廉好似好Heavy咁,但食落creamy得黎又一啲都唔膩,啲蝦都好大隻同彈牙。評分:🌕🌕🌕🌖🌑-≋ 韓式酸辣豬頸肉火箭菜烤手抓薄餅 $78手抓餅配咖喱就食得多,mix韓式嘅就真係第一次試,都幾夾!豬頸肉好香口,韓式辣醬有少少鹹,但有沙律中和返👍🏻 評分:🌕🌕🌕🌗🌑-≋ 芝芝桃桃 $46芝士奶蓋落得幾慷慨,飲極都有咁但又唔會太甜膩;蜜桃汁飲得出係新鮮蜜桃整既,充滿蜜桃香氣而且好清甜,同奶蓋都好夾!評分:🌕🌕🌕🌖🌑-≋ 楊枝甘露茶 $48就咁睇落同楊枝甘露差唔多,但撈勻少少飲就會飲得出茶既餘韻,估唔到兩樣野可以咁match!而入面都好足料,每一啖都飲
┄┅┄┅┄┅┄┅┄
韓式酸辣豬頸肉火箭菜烤手抓薄餅
≋ 芝芝桃桃 $46
評分:🌕🌕🌕🌖🌑
≋ 楊枝甘露茶 $48
就咁睇落同楊枝甘露差唔多,但撈勻少少飲就會飲得出茶既餘韻,估唔到兩樣野可以咁match!而入面都好足料,每一啖都飲到芒果西柚西米等等;我係order微糖,覺得少少甜得黎又食同飲得出入面材料既味道!
評分:🌕🌕🌕🌕🌑