2022-12-18
去開旺角搵食,黎到瓊華中心見到有麻辣風雲,諗起有朋友話過酸菜魚都唔錯,一於就係度食晚餐啦。宜度地方相當大,我地好好彩有闊落既卡位座,仲有個位係個亭黎好岩打卡。除左酸菜魚仲有大量川菜菜式,岩哂鐘意食辣既朋友。酸菜魚268黎到梗係要食招牌既酸菜魚啦,勁大盤又好香,麻度同辣度都可以自己選擇。湯底金黃色,魚片塊塊都無骨,肉質結實,口感滑溜。入面有好多配料,例如酸菜,大豆芽,豆卜,萵荀,仲有水晶寬粉。配料吸收哂湯底既味道,十分惹味。炸饅頭 58宜度另一樣唔可以錯過既就係炸饅頭喇。六件饅頭用一隻大船載住,上面仲有個諸葛亮tim😂。饅頭炸到內軟外脆,配甜甜既煉奶好sweet呀。川式回鍋肉118回鍋肉大碟得黎勁多肉,炒得好有鑊氣,大大塊豬腩肉,豆腐乾同椰菜炒得好入味。臘肉炒時菜88食左d重口味餸時都要食返d淡口味d又健康既餸。我地選擇左炒萵荀,萵荀食落爽脆又鮮甜,臘肉充滿咸香。。。麻辣風雲旺角彌敦道628號瓊華中心10樓。。
酸菜魚268
炸饅頭 58