🎀旺角。第二次帮衬💯超好食大大只卜卜蚬打边炉🥘🎀🪄店名* #为食仔海鲜火锅专门店🔮地址*旺角白布街4号地舖 🔮🗾分店地区🗾 没有分店💰价钱$1856 已加一及85折(4人)➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖想睇更多同区推介👉地区搜寻🔍🗾#pickyme_旺角剩系食呢一类👉食物类型搜寻🔍🍜#pickyme_港式#pickyme_火锅➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🎵餐厅环境🎵今次系第二次帮衬,依旧无令我失望😋今次同朋友一齐食 四个人 所以店员安排左我地可以坐上房🤗餐厅分开左上下两层 底层就系普通枱 而上面就系板间房for多人 私隐度较高😇而且房间内仲有电视📺餐厅整体服务好到位 侍应会推介有咩热门菜式 帮忙煮蚬锅 同埋都间唔中过黎帮忙收碟🙂🍽️食物质素🍽️食物整体质素几好 锅底种类选择丰富😍上次我食左胡椒鸡汤 觉得微辣 今次就试左养身药膳锅 如果食得辣既选择会更多 除左卜卜蚬之外 仲有鸡煲选择~岩晒唔同人既喜好💕不过我觉得佢既酱料费稍贵 要每个人$20 如果食得辣就一定要试下佢地舖头XO酱 好香好辣😎👀评分💖💖💖💖🪄 药膳卜卜蚬煲$228第一次试药膳煲 个人觉得味道太重 个人喜好唔同 不过就味道材料作评论
🎀旺角。第二次帮衬💯超好食大大只卜卜蚬打边炉🥘🎀

🪄店名* #为食仔海鲜火锅专门店
🔮地址*旺角白布街4号地舖 🔮
🗾分店地区🗾 没有分店
💰价钱$1856 已加一及85折(4人)

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

🎵餐厅环境🎵

🍽️食物质素🍽️

👀评分💖💖💖💖
🪄 药膳卜卜蚬煲$228
第一次试药膳煲 个人觉得味道太重 个人喜好唔同 不过就味道材料作评论 佢十分足料 满满既药材味 见到入面有当归红枣等😯蚬肉大粒饱满 肉质肥美嫩滑 所以好值得试下😍

🪄 顶级安格斯肥牛(大)$398
🪄 特级牛肩胛(大)$368
两款牛肉都系份量好多 肉切得偏薄身 雪花好靓😍食落去肉同肥膏完美配合 好新鲜 牛味浓!如果一定要比较 我会中意食安格斯肥牛多d 脂肪比例较多 好幸福既感觉😚

🪄 美国黑豚肉$168
估唔到黑豚肉都唔错😋佢系偏大片 肉质一啲都唔会鞋 反而好有弹性 好值得试下~

🪄 手打四宝丸$118
因为从来未系呢间舖头食过丸类 所以一次性点左呢款四宝丸 咩都试下 佢呢款有齐猪,牛,墨鱼,虾😍粒粒都系弹牙可口 有肉汁 虽然价钱系贵左d 得8粒🤣但系同出面食开既急冻丸系完全唔同一种境界!

👀评分💖💖💖
🪄 特级四宝墨鱼丸$138
试完普通四宝丸甘正,根系要试埋佢个特级四宝丸拉😎呢间有齐黑松露,鲜虾,鹅肝,蛋黄 听见都觉得邪恶啊!爆晒quota😚同岩岩一样都系够弹牙 不过就唔系好食得出d味 无咩记忆点

🪄 黑松露鲜虾饺$88
呢个虽然贵 但系必食!一咬落去超浓黑松露味 而且虾系劲大粒😯😯真系估佢唔到 猪肉应该都系人手斩 所以唔似机打甘烂 有口感

🪄 牛柏叶$68

本身已经系熟 炸至金黄 外脆内软 味道不错😚

🪄 生菜$42
🪄 金菇$38
蔬菜新鲜 分量正常 无咩特别评论🤗

(5个💖为最高)

⚠️提提大家 可以提前系openrice预约会有全单85折😍抵好多!!!

✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️
⚜️整体评级⚜️