2021-04-25
一踏入呢間餐廳,就見到牆上掛滿足球球衣,而餐廳以阿仙奴signature 既紅色為主調❤️餐廳既座位唔多,大約只係10枱,大部分都係窗邊位,而同一般既足球主題餐廳唔同,呢間餐廳好靜,播住好悠閒嘅純音樂,感覺好chill,好岩約fd食住野傾計😊一坐底就送上暖粒粒既蒜蓉包,帶有蜜糖嘅微甜,同牛油嘅香味,好軟熟好好味😯面頭仲印有餐廳嘅logo餐沙律🥗意大利黑醋加沙律菜😳入面仲有熱情果味既爆珠餐湯🍵青蘿蔔蓉湯,非常清甜,好有媽媽煲湯既感覺🤗主菜龍蝦白松露忌廉意大利飯($168)淡淡松露味,忌廉好creamy,個飯加左唔同既菇,意大利飯好有咬口,超讚👍🏻👍🏻👍🏻龍蝦有蛋黃醬味,都好彈牙,蝦頭好多籽,撈埋落d飯到超正澳洲草飼牛柳蒜香意大利扁麵($168)牛肉好淋好juicy, 唔會過熟,而且好有牛味,大廚都知道 好味既牛唔需要太過多既調味 呢個道理👍🏻👍🏻意粉微辣,帶有微微嘅蒜香,同埋好香既燈籠椒味小食咸蛋黃雞翼($78)一上枱勁熱仲出緊煙🤩炸得好脆而且微微金黃,咬落係出汁既juicy,有微微蛋黃既咸香,仲食到胡椒粉嘅微辣,好岩配啤酒甜品法式焦糖燉蛋($68)*跟set叫有6折成餐飯食到最後就用甜品
餐沙律🥗意大利黑醋加沙律菜😳入面仲有熱情果味既爆珠
餐湯🍵青蘿蔔蓉湯,非常清甜,好有媽媽煲湯既感覺🤗
主菜
龍蝦白松露忌廉意大利飯($168)
龍蝦有蛋黃醬味,都好彈牙,蝦頭好多籽,撈埋落d飯到超正
澳洲草飼牛柳蒜香意大利扁麵($168)
意粉微辣,帶有微微嘅蒜香,同埋好香既燈籠椒味
小食
咸蛋黃雞翼($78)
甜品
法式焦糖燉蛋($68)*跟set叫有6折
成餐飯食到最後就用甜品作一個完美既句號。
面頭薄薄一層焦糖脆,配上加左雲呢拿籽嘅燉蛋,雖然唔係好滑,但蛋味好香,甜度岩岩好
隔離仲配多一塊酥皮焦糖餅乾,上面加左吉士醬同生果粒,酸酸甜甜,非常精緻🥂
💫餐茶隻杯好靚☺️
💫店員態度好好