2019-08-22 77 浏览
放工同朋友行經赫德道,聽聞呢度吾少好野食,就行下睇到呢間名叫做彌敦左岸既西餐廳名入左來試試!上到去環境氣氛吾錯,見到有live band show不過可惜今晚冇得睇,不過靜靜地都吾錯☺事不宜遲開始叫野食喇好肚餓🤤Crazy Juicy一見到呢個名就好想試一下究竟飲完會吾會好crazy😆飲落去酸酸甜甜甘有d椰子碎係面,係d甘熱既天氣飲番柸真係醒腦又醒胃🍍🍊🥥Fall in love❤呢柸我朋友點既😆一望佢樣已經好吸引甘,有一層cream係面再加上焦糖爆谷好sweet甘🥰吾好睇望去冇乜殺傷力,實質飲落去都幾濃酒味正👍🏻 鮮海膽手拆鮮蟹肉自家製手造寛條麵🦀🍝(限量發售)揀佢係見到海膽同埋係自家掣手造麵限量發售甘,一定要試下,只可惜當晚店家話沒有海膽轉了三文魚子問我們介意嗎,我們都想沒所謂吧,應該也不差🙈果然來到了真的很香呢,味道有少少泰色香料味,食到裏面有少少蟹黃粒及蟹肉配上三文魚子,好泰日Fusion菜很有特色呢!炸雞拼盤🐔叫左半份食,因為好想食d香口野😆佢有炸雞翼,雞膇,雞寶同日本甜蕃薯條,配上蛋黃醬及泰式酸辣醬,惹味非常!🤤烤西班牙黑毛豬扒🐷呢個完全係今晚既主角!非常肉嫩多汁,平時出去

事不宜遲開始叫野食喇好肚餓🤤

Crazy Juicy

Fall in love❤

鮮海膽手拆鮮蟹肉自家製手造寛條麵🦀🍝(限量發售)

炸雞拼盤🐔

烤西班牙黑毛豬扒🐷
呢個完全係今晚既主角!非常肉嫩多汁,平時出去叫呢d豬扒食通常都會肉係實d同埋會有少少乾,但呢個咬落去非常juice 好冧好好味牙!

總結,今晚非常満足同埋環境非常有情調坐得舒服,傾計談心一流😊希望下次會再來的時候會有band show睇同埋海膽😆