2006-03-25 17 浏览
今日去左呢度叫外賣拎返公司食,叫左個沙爹牛肉米線配墨魚扒、轉左炒蛋跟牛油多士同熱奶茶。個沙爹牛肉米線- D 沙爹牛肉ok,幾軟身,但個米線就好淋,個湯底唔錯。墨魚扒- 就係因為佢先係度叫,想試下係點既味,食落就好似魚片狀既墨魚丸,幾特別,幾彈牙。炒蛋- 其實我係一向鍾意食煎蛋既人,但發覺叫外賣既都係炒蛋穩陣得多,而呢度既炒蛋,又幾香滑,但唔及澳洲牛奶公司。牛油多士- 好普通既茶餐廳貨色。熱奶茶- 低於一般茶餐廳質素,d 茶好苦澀,飲到口都酸埋。(因為我唔落糖的- 但這是個人習慣,平時飲其他餐廳都唔落糖,但唔會苦澀。我唔落糖係因為唔想俾甜品蓋過茶香。)成個set $19- 凍飲+ $2- 外賣自取+ $1-,但佢話佢地唔送餐。

牛油多士- 好普通既茶餐廳貨色。