2019-09-09
最近睇見朋友分享,百寶利有間高質牛火鍋,忍唔住追問朋友,咩百寶利有食肆㗎咩?一直以為係賣波鞋同其他小商店。趁呢日唔洗ot早放工,約埋我個牛魔王女朋友一齊去試下。自助醬料區,整潔乾淨👍🏻由於新開張,有期間限定嘅半價優惠!由於呢次嘅體驗超出預期,所以趁佢有半價,我地會搵機會嚟過!我同女朋友一人揀咗一個拼盤套餐,套餐跟埋湯底!加多$68仲有任食火鍋配料同無酒精飲品任飲👏🏻🌶重慶翡翠綠麻辣有別於平時食開嘅紅油麻辣,翡翠綠麻辣好有驚喜!面頭唔會有層厚厚紅油,食落感覺比較清爽,湯底用以青辣椒,京葱,花椒為主,味道唔會嗆鼻,比較清新,但辣度同樣足夠!🍅超濃羅宋湯好濃郁嘅羅宋湯,蕃茄味鮮甜濃厚,仲有洋蔥嘅清甜,同牛柳粒嘅騷香,唯一要注意嘅係,濃度高,要小心易痴底。頂級豚肉拼盤+新鮮煽牯牛拼盤兩款拼盤會放喺一齊,每款肉都有木牌仔注明,可以邊食邊細味每款嘅特色。而且擺盤賣相非常吸引,影相一流!🐷頂級豚肉拼盤 $139豚肉有四款,分別係:鹿兒島黑豚肉眼/鹿兒島黑豚梅肉/西班牙黑毛豬腩肉/頂級五花肉/潮汕豬肉丸肉質鮮嫩,彈牙,肉味香濃,油脂甘香十足!🐮新鮮煽牯牛拼盤 $178煽牯牛拼盤有七款!吊龍伴/極品肥胼
趁呢日唔洗ot早放工,約埋我個牛魔王女朋友一齊去試下。
🌶重慶翡翠綠麻辣
🍅超濃羅宋湯
頂級豚肉拼盤+新鮮煽牯牛拼盤
而且擺盤賣相非常吸引,影相一流!
豚肉有四款,分別係:
肉質鮮嫩,彈牙,肉味香濃,油脂甘香十足!
煽牯牛拼盤有七款!
吊龍伴/極品肥胼/三花趾/雪花脖仁/牛頸脊/匙柄/挽手/潮汕牛肉丸
一次過可以試哂七款刁鑽部位,真係值得一試再試!
煽牯牛其實則係「公公牛」,比較稀有,唔係到到地方都有得食!肉質比一般嘅細嫩,脂肪分佈較平均,而且牛味突別濃郁。
除咗牛肉,粒潮汕牛肉丸同樣味道出色!好彈牙,牛味香濃!
🥘套餐加$68任食火鍋配料同無酒精飲品任飲
火鍋配料都有成26款,有多款丸類/腸/餐肉/手工餃/炸魚皮/響鈴/新鮮蔬菜/菇菌/粉麵,加$68絕對抵食!