2017-05-03 167 浏览
今日放假出嚟旺角飲茶去咗一間富臨皇宮九點半來到座無虛席人山人海好好彩等咗一陣就有位坐一埋位就睇下有冇特價嘢食 呢間酒樓有樣好特價點心去到十點不枉我山長水遠出到嚟之於味道係點一陣先講 我哋叫咗三個唔同嘅點心 一個係古法馬拉糕 一個係小籠包最後一個梗係飲茶必食嘅蝦餃 古法馬拉糕講真係有啲失望面頭係濕糴糴嘅完全唔好食不過食到過嚟充滿咗以前馬拉糕兒時嘅口感同風味道小籠包其實飲茶係小籠包只不過係個下口印點知又出奇地嘅驚喜小籠包咬落皮薄餡靚仲要有汁嘅真係食完一輪都想再食最後一樣就係蝦餃,蝦餃嘅凳面餃皮 薄薄一層 完全冇穿,味道都算係咁,入面粒粒鮮蝦 唔係出面嘅蝦碎總括嚟講係好抵食囉 不過出到嚟呢度當然就唔係食服務喇斟茶斟水全部自己一手一腳搞掂好似自助形式飲不過見到個價錢都會再幫襯嘅