2010-02-08 102 浏览
是日, 又早了一個站下車, 原因是為了去銀行辨點事, 順便去試下呢間小食店, 買個breakfast. 雖然是一間小小果汁店, 但做生意, 又點可以只賣果汁咁簡單, 而且附近上班一族又不少. 三文治, 燒賣腸粉, 同奶茶咖啡, 是招攬早上打工仔生意的重要食品.在counter拿了一份咸牛蛋治, 再加一杯熱茶. 三文治雖然是prepack, 但摸落去仍然是熱的, 而且只是$14, 非常之抵. 回到公司, 先忙一忙自己既野, 再打開來食. 味道, 幸好還是可以, 因為蛋牛治, 蛋好似比牛肉多, 我食得出有牛肉, 但唔覺有咸牛肉的味道. 好彩個三文治係熬既, 點扣分都有限既. 不過, 如果佢地可以即叫即做, 反正都是熱既, 即叫即做, 有何不難.奶茶, 一般的濃, 不過都幾有奶味.

奶茶, 一般的濃, 不過都幾有奶味.
$14 (早餐)