天气热辣辣🥵,星期五放咗工又唔想煮饭,又唔想出街食,最好系买啱晒懒人嘅波仔叮叮系列返屋企叹住冷气🥶,舒舒服服坐喺梳化度食㗎啦,平靓正! 适逢波仔搞紧个日韩节,好多日韩食品都做紧promote,先拣咗个新推出嘅芝士鸡粒泡菜炒饭,面头一层芝士🧀,加埋爽口嘅泡菜,甘笋,味道配合得好好,原本卖$31,宜家promote价只系$28。 另外再拣多个我好钟意嘅白汁芝士烟肉意粉,份量都算ok,烟肉都足够。 仲有新推出嘅1人pizza🍕,啱晒我老公唔太好pizza,但又可以满足到我一个人食晒个pizza嘅欲望啦🤤🤤份量好似一个面包咁㗎咋。有4只味,分别系蓝莓芝加哥、橄榄油蕃茄芝加哥、韩式烤肉芝加哥、辣鸡芝加哥,我最后拣咗橄榄油蕃茄芝加哥味,又厚又实嘅批底塞满咗芝士,蕃茄味特别香浓,橄榄油又香,令人回味无穷🤤。 食饱饭仲可以食个甜品添,椰汁红豆南瓜蓉,好多红豆呀,粒粒都好大,有咬口,南瓜蓉🎃一丝一丝咁,味道都几香。

2021-06-04
用餐时段