2019-05-06 127 浏览
每月同閨蜜約好的飯局, 今次選擇了這間 以生八爪魚為主打的日韓放題, 一入去已經見到大大個魚缸放八爪魚,飲品雪糕甜品區間隔清式種類多。這裏是用QR code手機落單,十分方便。一坐低即刻點了招牌生八爪魚試試,非常新鮮生猛,入口鮮甜爽口彈牙; 醬油蝦大大隻好鮮甜, 醬油入味味濃; 點了一盤刺身質素不錯,新鮮爽甜; 輪到熟食,榴槤波波有驚喜熱辣辣,榴槤蓉一咬就流晒出黎,榴槤味超濃郁,炸香蕉幾特別,味道甜甜地唔錯,另外點了炒野菜好惹味、香芋波波香脆可口、芝士餃子外脆內有流心芝士、燒菠蘿燒得剛好清甜、鴨胸沙律酸酸甜甜好清新。 食到飽飽地都當然唔少得要試下甜品啦,呢到好多韓國雪糕雪條選擇,最後我揀左芝士蛋糕雪條, 口感好似食緊芝士蛋糕咁,芝士味好fresh一啲都唔膩,令今餐放題畫上完美嘅句號。