2022-07-19 29 浏览
行開the one 先知原來呢度開左幾間新餐廳呢間感覺幾舒服,又大行日本風,野食都吸引,就比個機會佢啦🇯🇵好典型日系簡約感覺,四周環境舒適,不過店員全都是英文人哈哈有室內同室外座位,不過今日太熱出唔到去坐喇飯類﹑意粉及薄餅都可以加$18要套餐,套餐會多份薯仔沙律同麵豉湯薯仔沙律幾好味,夠融夠滑睇中左佢地個蟹肉味醬薯條🍟,一坐低就叫左薯條係幼身款,所以都好脆,蟹肉醬雖然唔算好濃蟹肉味,但的確見到一絲絲蟹肉,真材實料,而且仲有紫菜碎,好襯個薯條繼續蟹肉系列🦀,再來蟹蝦特製醬薄餅,薄餅較平時食開既西式薄餅更有咬口,好日式的感覺,邊皮帶少少脆,而且唔知係咪因為味噌的關係,所以薄餅帶有少少咸味,同蟹蝦醬match埋一齊更見鮮味帶子意粉味道超特別,勁濃海苔味,意粉爽滑亦有蛋香,帶子亦好大粒,果然手打意粉就係特別好食!👍🏻
行開the one 先知原來呢度開左幾間新餐廳

好典型日系簡約感覺,四周環境舒適,不過店員全都是英文人哈哈
有室內同室外座位,不過今日太熱出唔到去坐喇

薯仔沙律幾好味,夠融夠滑
睇中左佢地個蟹肉味醬薯條🍟,一坐低就叫左