2025-07-20
一直都聽過呢間梳乎厘班戟好出名今日終於有機會試吓❤️ 木系嘅裝修好舒服有種日式嘅無印感🪵除咗班戟之外仲有唔同嘅甜品同輕食都好有質素😍 舒服感渡過一個下午真係好Chill呢☀️⭐️ 豪華全日早餐 🌤️有炒蛋三文魚牛油果同啡菇等配料🥑份量好豐富我仲追加咗一塊雞扒🐔 特別有亮點係自家製嘅窩夫🧇份外地鬆軟又唔會太重澱粉感呢⭐️ 卡邦尼扁意粉 🍝醬汁Creamy得來又唔會太水太油膩🤍 意粉熟度啱啱好🇮🇹 煙肉提升了鹹鮮嘅感覺🥓⭐️ 宇治抹茶梳乎厘班戟 🥞先講梳乎厘班戟嘅口感好完美🥰鬆軟得來好輕盈蛋香拍得住日本Cafe既質素☁️ 抹茶Cream帶回甘口味濃郁🍵特別追加一球自家製嘅抹茶雪糕口味更加有層次💚⭐️ 柚子馬德蓮蛋糕 🍰必須講呢個係比人忽略嘅必食之選🥹 技巧完全做到Madeleine必有嘅外脆內軟🇫🇷 輕輕嘅柚子香點到即止🍊真係有法式Patisserie既質素輕鬆食晒五個😅⭐️ 烏龍咖啡 ☕️Espresso再加上豐富嘅茶帶上特濃既茶香🫖配上牛奶整體更加溫和😛係配甜品嘅好選擇🖤⭐️ 芒果生椰乳 🥭椰奶配上酸酸甜甜嘅芒果好有夏日既感覺🏖️甜度不算十分高冇搶咗班戟嘅亮點🤪
豪華全日早餐
豪華全日早餐