2023-02-26
𓆸 熊本燒肉餐廳走日系漫畫風, 一邊主要有龍珠牆, 另一邊係男兒當入樽 corner, 有好多卡座位, 全部都好闊落。𓊈精選熊本放題 $𝟸𝟿𝟾 ✧ 升級澳洲和牛放題$𝟹𝟾 𓊉精選熊本放題本身已經包好多嘢食, 例如牛五花, 牛肩胛, 牛小排, 豬頸肉, 五花肉, 雞翼, 雞排, 多春魚等等, 除咗燒肉, 仲有好多小食, 例如清酒煮蜆, 吉列蝦, 日式餃子同厚燒玉子。飲品方面, 主要以罐裝汽水為主, 如果怕飲甜嘢, 可以選擇凍頂烏龍茶。我地因為想食得再放肆d, 所以就升級食埋澳洲和牛放題, 有多5 款肉類, 包括和牛肩胛, 和牛板腱, 和牛封門柳, 飛天澳洲西冷同鹿兒島日本豚五花。𓆹 和牛肩胛𓇬和牛板腱𓇬和牛封門柳呢3款真係必食推介, 燒完充滿油脂香氣, 肉質好軟腍, 蘸埋燒汁一齊食真係好好味!𓆹 牛五花𓇬牛小排個人實在太喜歡食牛五花, 呢度有2款可以揀, 燒完之後嘅油脂實在好香, 推介! 牛小排好juicy 完全唔會靭。𓆹 翠玉瓜𓇬雞脾菇蔬菜都係必食推介! 呢度d 翠玉瓜同雞脾菇都好鮮甜, 我地瘋狂食咗幾round。𓆹清酒煮蜆熟食方面推介清酒煮蜆, 好多餐廳都貴貴地, 但係呢度可以任食,
𓊈精選熊本放題 $𝟸𝟿𝟾 ✧ 升級澳洲和牛放題$𝟹𝟾 𓊉
𓆹 和牛肩胛𓇬和牛板腱𓇬和牛封門柳
𓆹 牛五花𓇬牛小排
𓆹 翠玉瓜𓇬雞脾菇
𓆹清酒煮蜆
熟食方面推介清酒煮蜆, 好多餐廳都貴貴地, 但係呢度可以任食, 而且d蜆無沙亦都鮮甜。