2017-04-10 155 浏览
今日放假我地去左遊車河,先去左元朗嘆車仔麵,之後兜兜下竟然入左天水圍,仲意外地搵左間隱蔽既甜品店。其實佢係係天水圍西鐵站隔離,不過個度有d圍板圍住,所以佢唔係好當眼,要跟住佢個d紅色廣告旗仔先會搵到。但係揸車既朋友就好方便啦,因為佢有個好大既停車場比你任泊,仲要係免費既tim👍🏻👍🏻👍🏻我地去到大概2030,人唔多,仲可以選擇indoor或者outdoor位。我地見天氣未算熱就揀坐outdoor,佢既裝修好有日本風格,而且出面仲有幅好靚既壁畫👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻睇佢個menu,佢既主打應該就係紫薯,而且仲有好多唔同味既心太軟tim。menu其實真係有好多選擇,的確係要花d時間去揀🤗棉花糖紫薯$32呢個棉花糖紫薯上面就鋪滿棉花糖,而下面就塞滿紫薯,仲配埋個朱古力醬比你增加味道tim。先講下d棉花糖,佢就好似係bbq度燒個種既口感一樣,外脆內軟。而入面既紫薯就arm arm烚熟左,較為軟身,但係就好香甜,咁既配搭我覺得好唔錯😋😋😋😋榴連心太軟$58呢個榴連心太軟一放低就已經聞到濃濃既榴連香味,食落當然有榴連味,仲多左d蛋黃味tim,有d似食緊榴連流心奶皇既感覺😋😋😋係佢旁邊仲有好多鮮雜果做伴碟

menu
其實真係有好多選擇,的確係要花d時間去揀🤗
棉花糖紫薯$32
榴連心太軟$58
呢個榴連心太軟一放低就已經聞到濃濃既榴連香味,食落當然有榴連味,仲多左d蛋黃味tim,有d似食緊榴連流心奶皇既感覺😋😋😋係佢旁邊仲有好多鮮雜果做伴碟,令整個感覺fresh左,而且再加埋個自由選擇既雪糕球,perfect😋😋😋😋
溫馨提示:我地走既時候就開始多人,如果唔想排隊最好就早少少啦。
2017-04-09
$45 (宵夜)