今日2點半先去開會,就不如食完飯黎到開會附近灣仔駱克道嘅 Omotesando Koffee,本身淨係知道利東街有舖頭,openrice一下發現原來美國萬通大廈開左分店,開會前就黎攤抖一下~ 喺附近已經見到cafe嘅招牌,cafe內灰色嘅牆身配上木做嘅枱凳,加上招牌四方木counter,非常文青。 喺落order之後要將飛仔交俾countet嘅Barista。Barista穿左類似實驗室嘅袍,沖咖啡嘅時候就好似表現實驗俾顧客睇一樣 =========================Kashi $12脆脆嘅外皮配上吉士內涵,甜甜地嘅小蛋糕,為我煩囂嘅生活帶點甜。 Hot Latte (L) $55咖啡用上外賣杯,可能因為疫情關係確保衛生,抵讚,不過如果用番堂飲咖啡杯就更有feel。 咖啡黎講,呢個價錢算係偏貴。House Blend咖啡偏向少少fruity但未至於好酸,比較易入口。雖然叫左大杯,不過奶唔會大多蓋過咖啡香味。咖啡就好似我嘅充電器,為我提神兼令我暫時遠離枯燥乏味嘅生活。好好享受一下咖啡,停落黎享受一下寧靜嘅一點小時光。Omotesando Koffee📍灣仔駱克道33號美國萬
=========================
Kashi $12