身為屯門友嘅我,最近新開咗呢間有Souffle食嘅Cafe,當然要黎試下!呢度係小清新風cafe,有多款甜品同特飲,所以吸引咗好多人排隊黎試!-👉🏻甜品篇▪️雜苺三重奏疏乎厘好有空氣感,有三大件,充滿蛋香,加上酸酸甜甜嘅雜苺果醬,唔會太膩,仲有士多啤梨同藍莓點綴,加埋疏乎厘食,口感豐富。▪️Tiramisu好有驚喜!賣相好igable又吸引。同朋友黎興祝生日的話可以點呢個!用咗六條手指餅而砌成嘅Tiramisu,上面灑上海量可可粉,手指餅之間都有芝士慕絲,慕絲好smooth又細滑,同手指餅好夾, 個底都有陣陣咖啡酒酒香,手指餅吸收咗espresso,咖啡味濃郁,但又唔會變得好淋,值得一試!👉🏻飲品篇▪️Tiramisu 咖啡呢杯係其中一杯Specialty coffee,唔係間間cafe有,好似食梗一道甜品咁!下面係一層濃濃black coffee,上面係一層cream,cream上仲有一層可可粉,吃貨可以跟據自己口味將意式手指餅浸入咖啡入面,自行調整手指餅嘅軟硬度!我就中意軟硬適中,浸至微濕都幾好味!▪️Iced Matcha抹茶味好濃,相當有驚喜,唔會太甜!▪️蕃茄醬蝦意粉蕃茄味好香濃,仲有
身為屯門友嘅我,
最近新開咗呢間有Souffle食嘅Cafe,
當然要黎試下!

👉🏻甜品
▪️雜苺三重奏疏乎厘

▪️Tiramisu

👉🏻飲品篇
▪️Tiramisu 咖啡

▪️Iced Matcha
抹茶味好濃,相當有驚喜,唔會太甜!

▪️蕃茄醬蝦意粉
蕃茄味好香濃,仲有蕃茄肉,酸酸地幾開胃,每條意粉都好掛汁,仲有好多粒去殼嘅蝦球,非常爽口彈牙又有鮮味!