2019-12-21
餐廳座位好多,環境舒適寬敞,仲有音樂好多新既k-pop 歌不斷loop,正啦!去到八點零鐘已經full晒,坐滿人。建議提早book定位。前菜有海苔,泡菜同埋芽菜,泡菜少少辣酸酸地最岩配五花腩食!海苔同芽菜爽口,但單食味道會偏鹹,所以要送飯或湯食!仲有爐邊蛋,蛋漿喺爐邊慢慢煮熟, 除咗有蛋香味仲有淡淡泡菜味,煮到差唔多熟食起起來口感係滑滑的,正。輪到主角牛出現!呢個和牛拼盤好靚,單係日本A4和牛已經值回票價,而且很貼心,每款肉都有張紙寫明係咩部位,起碼知道自己食緊d咩。和牛油花分布都好均勻,肉質鮮美,加少少鹽就已經超好食。其實每種都好好食,牛肉味鮮嫩。牛肋骨建議唔好燒太耐 因為有筋位會好韌。韓燒必食五花腩,肥瘦均勻,用高溫燒過嘅五花腩, 一啲都唔肥感得油膩,包生菜點燒汁加 蒜片一齊食,超正!泡菜煎餅, 裏面好多有洋蔥同泡菜,爽口冇油膩感。第一次食炸醬麵,甜甜鹹鹹的醬汁太濃郁,有啲食唔慣,麵條都算爽滑。燒多春魚好多春,超好味!人參雞湯&真露蜆湯, 略嫌有點鹹,味道一般般,但蜆肉肥美,魚蛋彈牙。最後輪到我至愛嘅甜品時候,兩款雪糕都係我鍾意嘅口味, movenpick雲呢拿味, haagen
泡菜煎餅, 裏面好多有洋蔥同泡菜,爽口冇油膩感。
燒多春魚好多春,超好味!
最後輪到我至愛嘅甜品時候,兩款雪糕都係我鍾意嘅口味, movenpick雲呢拿味, haagen Dazs 士多啤梨味,畫上完美的句號。