2022-07-01 64 浏览
如果有日心思思想去日本,而又無得飛🥲不妨黎依間餐廳感受下日本🇯🇵既氣氛啦☺️餐廳既坐位用榻榻米既設計,大有日本風格😍.生蠔刺身 超細心❤️生蠔嘅帶子位都幫我地起埋🥰餐廳用咗日本岩手縣生蠔🦪入口鮮甜同肥美,蠔上面仲放上有檸檬片🍋大大提升生蠔既鮮甜💦.🍤鮑魚天婦羅天婦羅就食得多😆拎鮑魚去整天婦羅真係第一次食🤣啲炸粉唔多,只係薄薄一層👍🏽炸完嘅鮑魚依舊好爽口😍仲拎咗一啲麵條去整天婦羅🍤成為左成點菜既點綴.🌿朴葉和牛和牛超淋🤤配上燒汁,就連旁邊嘅配菜都索晒燒汁嘅味👍🏽.牡蠣和牛呢個要趁熱食😍和牛係生㗎😆下面係瀨戶內海蠔🦪呢個配搭真係好特別👍🏽和牛入口即溶,黎到必點🤤.海葡萄抺茶冷麵一串串既海葡萄放左係冷麵上面,粒粒都晶瑩通透✨啲冷麵帶有淡淡既抺茶味,配埋冷麵汁.海膽蟹肉反卷依到既海膽都幾鮮甜🤤海膽完全一啲都唔吝嗇甘放係反卷上面☺️中間仲有青瓜同蟹肉,青瓜既存在可以令到成個飯卷平衡番👍🏽

生蠔刺身

🍤鮑魚天婦羅

🌿朴葉和牛
和牛超淋🤤配上燒汁,就連旁邊嘅配菜都索晒燒汁嘅味👍🏽

牡蠣和牛

海葡萄抺茶冷麵