2019-03-18 37 浏览
朋友話想食日本菜,便上openrice 搜羅下有邊間餐廳,朋友見新世紀廣場呢間丸十評價唔錯,就直接去拎位。我們點了自家製明太子玉子燒,燒-極上純種和牛拼盤、燒和牛肉丼(伴玉子)及Draft Beer Sapporo(大)。第一道上菜既係自家製明太子玉子燒,明太子微辣同蛋既甜好夾,蛋味濃又滑。燒-極上純種和牛拼盤(每款兩件)拼盤分別有-和牛后腿肉、和牛腰脊肉、和牛展、和牛板腱、和牛橫膈膜、和牛紐約客、和牛胸肉、 和牛三角位以及和牛舌,口感各有特色。不過要注意既係牛好快會熟,一唔覺意就會燒焦左。燒焦左就最好換過塊鐵板,如果唔係跟住燒既都會有陣焦味!燒和牛肉丼(伴玉子)飯既醬汁甜甜地既,配上燒和牛同玉子既蛋獎又另一種風味。Draft Beer Sapporo(大) 食燒肉又點少得配一杯啤酒🍻!大杯有500ml,小酌一杯 ,爽!

燒-極上純種和牛拼盤(每款兩件)

燒和牛肉丼(伴玉子)
飯既醬汁甜甜地既,配上燒和牛同玉子既蛋獎又另一種風味。

Draft Beer Sapporo(大)

2019-03-13