餐厅: 牛角日本燒肉專門店 (德福廣場2期)
资讯:

今日同同事去試新店 『牛角』之前食LUNCH途經,好多人等位,又未有set lunch. 這店可以電話訂位, 但係已經訂至1月了。職員稱當日walk in可能有位的。於是是日中午12時15分到達,果然等了不足3分鐘就有位了。 在等位中, 發現有lunch set 了, 比起散叫抵一些。我同同事一人叫了一個set, 1: 牛肋骨定食, 2:牛舌加牛助骨定食。另加豬頸肉一份個餐包括:椰菜沙律: 椰菜很爽,但沙律汁不夠。前菜: 有三小款 (芽菜、青菜、及泡菜)泡菜好好味,不過太小。海帶湯: 有芝麻有內。主菜: 牛肋骨,大約有8塊, 有燒汁或盬, 我選了燒汁, 好入味, 牛肉味濃。不過分量小。 牛舌加牛肋骨, 牛舌四塊牛肋骨四塊, 牛舌好薄, 朋友稱好食, menu有教你燒幾多時間. 好Professional 另加的豬頸肉好爽, 盬燒好味。白飯及餐茶 一個定食不是大分量, 如果分量多小小會滿足些。
今日同同事去試新店 『牛角』
於是是日中午12時15分到達,果然等了不足3分鐘就有位了。

個餐包括:
椰菜沙律: 椰菜很爽,但沙律汁不夠。
海帶湯: 有芝麻有內。

另加的豬頸肉好爽, 盬燒好味。
白飯及餐茶
一個定食不是大分量, 如果分量多小小會滿足些。

燒一燒
2010-12-20