2021-08-25
又係海港城搵食,都真係花多眼亂,塚田想食好耐,今晚會一會佢 ! 其實兩個人黎都真係唔知點咩好,本來我地諗住點個鍋,唔想諗野 !! 但最後我地又想食個燒雞,變左要選幾樣,哈哈 ~~首先呢個係銀帶天婦羅,估唔到幾好味,個炸漿好薄好脆,魚味較重!我地初時以為係潮州人既銀帶魚,但原來佢似多春魚咁既魚仔!呢個係烤小田牛沙律,呢個特別Menu黎!小田牛又未食過,試下佢!牛味都唔錯,又唔會好似和牛咁雪花,如果外層燒香少少更好!另外佢地塚田既菜都真係勁新鮮!我本來就係諗住黎食菜🤣 都真係唔叫火鍋,呢個選擇都唔錯🥰呢個係我地好掛住東京既炭燒雞!鹽燒黑薩摩雞,侍應哥哥話佢係燒到5-6成,中間粉紅色冇問題,因為係走地雞,全熟會好韌。但因為個火山石,其實都去到8-9成,又可以接受喎!又唔會韌到咬唔開,雞味仲好濃!佢仲配柚子胡椒醬/Wasabi/醋,我地3款都試哂,個人諗為最岩口味係wasabi!勁夾❤️最後係鰻魚梳乎厘玉子,初時我地以為佢係空氣感好重,但又唔會喎!玉子8-9成熟,都仲有少少滑蛋feel,但配鰻魚好似唔多夾,佢地做唔到朋友,好獨立!但味道唔錯既!因為太熱我地仲叫左烏龍茶,好爽🥰
因為太熱我地仲叫左烏龍茶,好爽🥰