2020-04-23 79 浏览
疫情期間😷,大家都未能出外旅行,我是日本控,唯有去吃正宗日本拉麵🍜,行吓「企鵝」止吓咳。今日心思思,好想去愽多拉麵別天神堂食,好彩朋友話okay,還早到一步立刻有位,我們真有食神😍。因為疫情,原本都係得十二個位左右,而家中間封左4個,得返2邊各4個。入去餐廳前,有temperature check,使大家吃得安心。朋友叫了別天神套餐,我叫了蝦味噌套餐。我覺得我的蝦味噌豚骨湯麵好好味,湯底豬骨味好濃,如果鍾意濃d 又鍾意櫻花蝦乾🦐,選蝦味噌就一流。小龍蝦蟹子沙律都好味,一來好多小龍蝦肉夠鮮甜,二來有咩紫菜包住食仲好味😋。朋友雪雪聲吃她的豚骨湯拉麵,她很欣貴溏心溫泉蛋,那些日本旅行的日子感覺返回來了,再吃她的餃子🥟,外皮煎得香脆,內又有肉汁,perfect🥳!

朋友叫了別天神套餐,我叫了蝦味噌套餐。