2022-03-08
[尖沙咀美食推介🍽]🍣頑固壽司呢間來自大阪嘅日本過江龍頑固壽司,聽講充滿左爭議,有人話好好食,亦有人話唔抵食,當日我哋就黎左食午市套餐,個人認為不過不失,甚至覺得佢既一夜干令我充滿驚喜。#冬甩仔女_尖沙咀區🍩冬甩仔🍩食評👅🍣壽司定食 10貫(lunch set) $248壽司既擺盤都好睇架,用黎打卡影相都吾錯。但食落味道好似冇預期中咁好味,可能係冬甩仔期望過高。佢個吞拿魚的魚油香味配上壽司飯還可以,其他既壽司比較普通,唔會令我有深刻印象,整體而言都算不過不失。🍩冬甩女🍩食評👅🐟一夜干魚定食 (lunch set) $138一夜干係日本漁民為左保存鮮魚而發明,佢地會用醃漬和風乾方式尼使魚保架更耐,應該係想就返香港人口味。依家日式料理既一夜干味道比較重鹹味,頑固壽司既味道適中,加上用烘既方式處理燒魚。係食既感覺會同屋企自己煎魚都會差得遠架!大家黎既時候可以試一試,不錯🤭🤤 🍩冬甩小資訊🍩1️⃣ 冬甩仔覺得餐廳提供既掃,如果用豉油搽係魚生上面,反而會搽走左原本魚生既魚油味。2️⃣ 可以先食三文魚壽司,然後再食帶子壽司,再用細卷過一過味。之後,梅花間竹禁食吞拿魚同埋海膽軍艦。最後,可以食埋比較濃味嘅鰻
[尖沙咀美食推介🍽]🍣頑固壽司
#冬甩仔女_尖沙咀區
🍩冬甩仔🍩食評👅
🍣壽司定食 10貫(lunch set) $248
壽司既擺盤都好睇架,用黎打卡影相都吾錯。
🍩冬甩女🍩食評👅
🐟一夜干魚定食 (lunch set) $138
🍩冬甩小資訊🍩
2️⃣ 可以先食三文魚壽司,然後再食帶子壽司,再用細卷過一過味。之後,梅花間竹禁食吞拿魚同埋海膽軍艦。最後,可以食埋比較濃味嘅鰻魚同口感偏向似蛋糕雞蛋玉子燒,當作為甜品。
3️⃣ 每個套餐會跟一個茶碗蒸、小鉢及味噌湯。
4️⃣ 設加一‼️
5️⃣Service 不錯