2011-01-25 29 浏览
朋友 W 說起旺角有間新開的街邊串燒店, 老板係日本人. 燒嗰位太太呢就係韓國人!去試過之後覺得雖然串燒係細咗少少, 但起碼用嘅肉同內臟質地有水準, 最大好處係唔會好似平時港式嗰啲, 俾鬆肉粉或醃料搞到霉鬼晒. (料差, 當然要搵嘢 cover it up.)這邊的雞腎同牛肉唔錯, 雞軟骨到幾好. 牛肉用的是西冷部位.$8-$10 串有這水準, ok la. 當然不要同真正燒鳥店比較.... 始終佢嘅 market 係旺角啲靚仔具多.******************************如想看食物照片, 可彈過這邊睇睇. (不過啲相麻麻地, 係街都唔容易影相!):Yakitori Ya -@ http://foodofhongkong.blogspot.com/2011/01/yakitori-ya-12.html

這邊的雞腎同牛肉唔錯, 雞軟骨到幾好.
牛肉用的是西冷部位.
$8-$10 串有這水準, ok la.

Yakitori Ya -

外卖自取