2025-04-12
係中上環好細間的居酒屋,夜晚19:00 去到見到細細間但比想像中多人,要等位~ 佢分開兩層,主要因為樓底高所以可以分上下兩層,坐的位置係有點逼。等咗30分鐘後入座,用QR CODE 落單有中英文菜單👍🏻👍🏻👍🏻 因為溝通上都有限,目測大部分職員都係日本人。$98 有七串雞肉串,性價比高,味道不過不失。叫咗幾款壽司試吓,唔記得幾錢但都ok ge, 又係性價比高啦~ 都幾新鮮好食過元氣嘅 🤣🤣嚟到重頭戲! 我最誠心推薦係呢個菜式,由於本人十分喜愛吞拿魚蓉,佢呢個組合真係Perfect!! 好好味又可以自己DIY幾多份量放係卷上面擺入口 😂😂 最重要個卷入面有青瓜!令到口感唔會肥膩,私心推薦一定要試食呢個~三文魚籽 + 蟹肉 + 吞拿魚蓉之後見到隔離枱叫咗呢個炸蝦天婦羅,一於自己都試吓,又真係幾好食,炸得好脆 加上呢個醬升華咗口感,不過小鳥胃的我已經好飽啦~炸蝦 🍤 + 炸帶子飲酒係幾平,我叫咗兩杯 $38 Lemon sour ,叫咗一杯 普通highball 但好淡味,另外再試咗一杯Yamazaki highball 就濃味啲啦~~ 總體驗都不錯,值得推薦一試! 但就唔會想坐低再慢慢
$98 有七串雞肉串,性價比高,味道不過不失。
雞肉串
三文魚籽 + 蟹肉 + 吞拿魚蓉
炸蝦 🍤 + 炸帶子
飲酒係幾平,我叫咗兩杯 $38 Lemon sour ,叫
總體驗都不錯,值得推薦一試!
但就唔會想坐低再慢慢飲酒,因為位置實在坐得唔舒服,不過呢個係佢嘅技巧嚟,想返多幾轉客又可以賺多啲。
埋單 Total HK$800 幾蚊,性價比高嘅~
有得食又有得飲酒,我食過香港其他居酒屋都起碼過千埋單。