2023-10-23
大豆題材(魚子醬帆立貝鮑魚和牛 )係完全冇諗過嘅fusion組合,但係好食😍 最鍾意嘅係腐乳醬帆立貝,醬汁好香帶着豆香味,唔使驚腐乳醬會太濃味,食落我覺得比較似豆乳醬😆可愛的魚子醬和牛脆筒🥰燒赤海蝦一上菜就聞到好香😍 蝦肉飽實,炙燒過後帶出佢嘅香氣同蝦肉既鮮甜,下面有啲好特別嘅海草酸酸甜甜,食完好滿足🤤牛舌三味,每個味道都好特別,我最喜歡係中間芥辣醬,牛舌煮得剛剛好唔會un,吾錯三文魚約克布甸,上菜介紹三文魚係浸過酒,食落帶着淡淡的酒香,下面嘅麵包好脆同埋有牛油香味👍立鱗燒呢道菜好特別,魚肉煮過後熱油淋下,令到佢嘅魚鱗立起(所以叫立鱗),鱗片都可以食,而且十分香脆,魚肉好結實,加上蕃茄莎莎醬汁,味道香口又清爽😎👍個人私心推介 - 牛骨髓、和牛燉肉、生蛋黃拌飯101分!🤤 好想叫多份打包帶走,牛骨髓已經拿左出黎同生蛋黃一齊放飯上面,再加上燉到好香入口即溶嘅和牛,呢道菜色香味俱全,每一啖都係完美嘅搭配🤤🤤🫶牧場椰子牛唔係好清楚牧場椰子牛係咩牛🤣 但係肉質好好,又嫩又香口,肥瘦相間🤤石榴酒巴巴蛋糕係從來未食過嘅甜品🫨 蛋糕用Gin浸泡過,呢款甜品嘅酒味唔係一般嘅重,食完之後覺得醉醉地🤣 而且
可愛的魚子醬和牛脆筒🥰
立鱗燒
個人私心推介 - 牛骨髓、和牛燉肉、生蛋黃拌飯
牧場椰子牛
石榴酒巴巴蛋糕
係從來未食過嘅甜品🫨 蛋糕用Gin浸泡過,呢款甜品嘅酒味唔係一般嘅重,食完之後覺得醉醉地🤣 而且冇諗過蛋糕配上青瓜乳酪係好食既🥹 必試!