2020-11-01 1975 浏览
之前间唔中都有帮衬呢间玉子造屋,但好似次次黎都改左唔同既餐牌,今日为左用餐饮券,黎多次食晚餐,顺便睇下会唔会又有新菜式,6点几黎到即刻有位唔使排队。不过对于我地坐既位有少少唔满意,因为对正收银机,侍应成日系呢到行黎行去,入单埋单,我觉得几烦。服务上,我觉得比以前好左,可能生意好返,侍应多野做d,唔得闲倾计Hea,落单埋单答野都有礼物。枱面有一樽水自己倒,留意返,入面冇柠檬片,所以唔系柠檬水,只系水喉水。今次我用左系OpenRice买既餐饮券,用$80就可以买到$100既券,等于8折,不过提提大家,记得要落单前同侍应讲,佢会用机即刻兑换,否则,我见有另一台客食完先讲,侍应唔俾佢用。睇睇佢既主餐牌,比较简单,一共得4版,但系都有唔同类型既款式,呢一版就系新菜式,我见个晚,寿喜烧同埋豆腐野菜锅都几多人食,不过就同张相系有少少分别,得上面既锅,唔会有下面既炉,所以食得慢d食物系会冻。当然仲有佢地既招牌旋风蛋包饭。沙律同小食就唔系好吸引,款式普通,价钱都系偏贵。最后一版都系唔太吸引,始终呢间系日式餐厅,唔系拉面店唔系西餐,所以呢几款似系fusion菜咁,之前食过拉面一般,唔及出面拉面店,所以今次

当然仲有佢地既招牌旋风蛋包饭。

沙律同小食就唔系好吸引,款式普通,价钱都系偏贵。

最后一版都系唔太吸引,始终呢间系日式餐厅,唔系拉面店唔系西餐,所以呢几款似系fusion菜咁,之前食过拉面一般,唔及出面拉面店,所以今次都唔试啦。

今次仲要有新menu,系二人套餐$248,2款前菜+2款主菜,仲包饮品,几抵,但系我比较细食,所以都冇试到,如果大食人士/男仔,都可以试下呢个套餐。

生炸巨人鸡髀蛋包饭

落单后大约10分钟就黎左呢个饭,见到个巨鸡髀,真系吓到个心离一离,真系大都吓亲,好彩佢有俾只碟我切鸡髀。

味道方面,鸡髀几好食,一开始惊入面唔熟,但系切开系全熟,鸡皮唔系好肥,炸得好脆,食到卡卡声,鸡肉都好juicy软身,做到外脆内软,赞👍🏻

攞开左只鸡髀,就可以睇到只旋风蛋啦,蛋有少少奶味,好食,但除左个旋风外型,其实冇咩特别。

蛋下面包住d饭,饭好硬身,仲落左d七味粉,食落似糙米饭,个人唔钟意食。

咖哩汁有2款可以简,日式咖哩汁/番茄咖哩汁,我今次就简左日式,好香好好味,唔辣,捞饭几易入口,亦都可以cover左饭既难食。

但系点解呢个饭我只系俾3星呢?因为成个配搭非常唔夹,炸鸡髀系港式街道小食,旋风蛋同咖哩系日式,饭就大陆米,分开食系好食,但一齐食就系好奇怪,而且唔开胃,实在可惜。

盐烧鲭鱼饭

另外我地叫左鲭鱼饭,饭要加$10,正常白饭,都几细碗,但成个set就好日式,本身条鲭鱼都唔大,所以比例上都ok。

鲭鱼好好食,非常香盐烧味,鱼皮好脆,加柠檬更加香,鱼肉系淋够嫩,骨唔算多,但都要小心食。

最后埋单$87,计埋加一,呢到食物偏贵,餐饮券作用不大,只系平左$20,性价比唔高,本身谂住碌卡,但侍应话$100以内只收现金,不过我唔见店入面有写呢个规则,好彩我地有带现金,走既时候7点几,见到门口开始有人排队,所以唔想排队就要早d黎啦。
等候时间
1 分钟 (堂食)
用餐优惠
优惠券