2018-09-02 22 浏览
座落於Sogo旁邊嘅三川居酒屋,裝修氛圍都受到日本風感染,令人有身在日本嘅感覺!而食物方面,同樣同日本有樣,都非常有保證,燒大蔥雞串、燒牛柳串燒得香口吸引,牛柳燒得嫩滑有口感,而雞串配上特別調制嘅醬汁,令雞塊更加入味!呢客火之夢壽司山,以吞拿魚、海膽、蟹肉碎鋪滿壽司飯之上,賣相極為吸引。而各款用料亦係極為新鮮,海膽質感絲滑,有入口即溶嘅感覺; 而蟹肉拆得夠幼細,可以極致地品嚐當中嘅鮮味,係個相當滿意嘅享受!呢客鰻魚牛油果加州反卷,中間包著嫩滑嘅鰻魚肉同牛油果,卷物外邊又包著滿滿嘅魚籽,口感脆卜卜,非常得意,再淋上秘製鰻魚醬汁,整件卷物層次感十足,亦有飽肚感覺,絕對值得推介!

2018-08-12