2017-09-12
今日去左太古睇戲,睇完都七點啦。有啲肚餓,係商場搵嘢食,行下行下見到前邊間嘢排長龍,原來係丸龜製面。荃灣行街見過好多次,佢個名好特別,但係就未試過。今次咁有緣就試試啦!原來呢到係點一個主食面,師父即場係面前整,唔洗兩分鐘就有啦。如果想食飽啲可以另外加餸。而啲餸已經整好左係面前,可以自取,揀哂之後就可以埋單嫁啦。而我就揀左明太子溫泉蛋拌烏冬,即係撈烏冬。個醬汁係自己落嘅,師生建議我地落一至兩圈。我就貪心啲落左兩圈,發現鹹得濟。我建議食淡嘅朋友可以試落半圈,而其他朋友落一圈就好夠。整體黎講個面都唔錯,相當彈牙。即使有啲過鹹,我依然成個食哂!另外仲加左野菜魷魚同野菜天婦羅。可能因為整定嘅關係,同埋我係最後先食嘅,所以凍哂啦!但係個野菜魷魚味道都唔錯,好似魚滑咁嘅味,都相當香!我建議大家最好食左啲小食先再食主食,以防佢地凍左!如果係熱嘅相當會更好食!整體黎講今餐都唔錯,埋單75蚊。如果大家鍾情於開放式廚房都可以黎試試!