2014-07-24
大坑已經變身為食區已成鐵一般既事實,選擇十分多,和朋友係呢度行左幾個ROUND,都唔知簡邊間.最後朋友話想食熱氣野,所以簡左巴別橋地道燒烤,店子細細,剛好有位,就隨緣吧4月尾既天氣我已經頂不住,一坐低即ORDER ASAHI$20,夠冰凍,即時爽左.平時都唔覺BEER咁好飲$12 豆廚卜,一試呢度既串燒就食到好似食緊大阪燒既調味,咸咸甜甜,又有少少辛辣,亦帶紫菜味.味道都幾濃,的確係比較有趣既口味.豆卜外乾脆裡面豆香一般,但係口感夠脆而且調味夠勁平衡番豆卜既清淡$12 翠玉瓜X2/$12 茄子,呢幾條直頭好日式啦,放埋木魚,又掃左燒汁,味道反而較淡,瓜帶汁液無燒過火,算係不錯,茄子效果亦一樣其他食物既價錢煩請看最後的單據.基本上串燒都係以燒汁或那個大版燒風格調味來整,味道上都係比較重口味,燒既火侯其實唔太差,不過呢類重口味既調味放去新鮮食材度就唔太合適$118燒馬友,值得一讚魚肉夠嫩,魚油十足,骨頭又少,食得十分滋味埋單連加1$742,每人371,現在食串燒無3百蚊起都唔飽喔呢度有樣野唔太好,就係好多虫虫飛去驅虫器度電死左係地上,但係同時亦有不少係度飛,好肉係郊區食緊飯,扣分