2017-03-04
係金魚街行過見到有間叫宫葉, 比佢係門口的甜品完全比迷到 <3 真係好靚 , 而個裝修都幾舒服, 當我地去到的時候已經19:30, 開始多人要等位, 不過好快 , 都唔洗 15分鐘. 需然見到個甜品啫 , 但我地連晚餐都未食 , 當然叫左個主食先喇! 我就叫左個日式豬扒拉面 $54 , 佢就叫左個關西叉燒拉面 $52.日式豬扒拉面 $54我淨係去過大阪 , 我唔知佢地正唔正宗 , 我只可以話同大阪完全唔同Feel. 對於面質係我中意的口感, 係煙韌的感覺 , 比較彈牙! 而唔係一咬就斷 , 冧之之. 而湯底十分濃 , 濃湯配上炸豬扒特別好味, 炸豬扒一定係要沾湯黎食 ~ 如果你問我我覺得就咁食比較乾, 點左啱啱好! 日式精選乳酪芭菲 $50係門口就係比佢吸引住, 咁又點以唔叫佢! 呃LIKE 一流 ! 哈哈! 不過佢都唔差 ! 特別要選的係佢的生果同雪糕 我聽講佢個水蜜桃係日本空運返黎架! 係好甜! (食完水蜜桃好有衝動想食多杯水蜜桃食 ~~~ 仲要係季節限定)個底仲有芒果同火龍果 , 一樣都好甜 !!! 而個雪糕係抺茶味道喇! 個抺茶味好濃 ~~~濃得黎唔苦 個雪糕好有水
比佢係門口的甜品完全比迷到 <3
真係好靚 , 而個裝修都幾舒服,
當我地去到的時候已經19:30,
開始多人要等位, 不過好快 , 都唔洗 15分鐘.
當然叫左個主食先喇!
對於面質係我中意的口感,
係煙韌的感覺 , 比較彈牙! 而唔係一咬就斷 , 冧之之.
而湯底十分濃 , 濃湯配上炸豬扒特別好味,
炸豬扒一定係要沾湯黎食 ~ 如果你問我我覺得就咁食比較乾,
點左啱啱好!
我聽講佢個水蜜桃係日本空運返黎架! 係好甜!
個底仲有芒果同火龍果 , 一樣都好甜 !!!
而個雪糕係抺茶味道喇! 個抺茶味好濃 ~~~濃得黎唔苦
個雪糕好有水準 ~
美中不足的係抺茶配上水蜜桃的味道唔係特別夾 ~
2者都太出色 , 但又會蓋過對方 . 我會建議先食左水蜜桃先 , 先回一回味先再食雪糕.
PS: 另外送上朋友點的日本紫薯雪糕芭菲