2022-06-28 100 浏览
前幾日去咗新都城食日式燒肉放題🥩 由日本直送和牛,仲有智能化嘅「燒肉新幹線」送餐模式🚅 只要用qr code 落單,等一陣食物就會自己送到黎,有音樂提示,撳開玻璃門就拎到食物,方便又衛生 ٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و🥩Course B 嚴選牛肉放題及盛合 $448餐廳有4個價位嘅放題套餐,我揀咗B餐嚴選牛肉放題及盛合,B set有精選牛肉25款、牛肉刺身、日本豚肉、雞肉、仲有海鮮等102款食物,可以食足兩個鐘 ♪(´ε` )自助區仲有沙律、飲品、甜品、雪糕等等٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و 呢個set有一個舟盛盒,入面有牛肋肉、牛里脊肉、扇貝、蝦、雞肉、豚肉等等,好豐富😆 另外佢地嘅和牛有好多款,我最鍾意就係大判壽喜燒牛里脊肉🥩仲可以加溫泉蛋(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 牛里脊肉大大塊,輕輕燒香再沾蛋汁好好食(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)佢地仲有牛肋肉、牛小排、牛肋條、熟成壺漬牛外橫膈膜,牛舌芯等等。

每一款牛肉都好有牛味,薄切上等牛舌芯好爽口彈牙,蔥花牛舌都唔錯,encore 咗幾次🤣 經理話俾我地知佢地嘅牛肉全部都冇經過醃製,食到和牛最原始嘅味道,食嘅時候只要點少少燒肉汁就已經好夠味 ♪(´ε` )🥩和牛刺身呢到最特別係有和牛刺身食‼️

🥩Course B 嚴選牛肉放題及盛合 $448

🥩和牛刺身
呢到最特別係有和牛刺身食‼️之前去韓國一直都想食,今次係第一次試,估唔到牛肉刺身係咁滑,撈埋生蛋黃食好正🥹🥹

🦐海鮮
海鮮方面亦有好多選擇,有魷魚、蒜蓉牛油海蝦、蒜蓉牛油扇貝,廣島蠔等等(。・ω・。)ノ今次我就食咗魷魚、蒜蓉牛油海蝦同蒜蓉牛油扇貝,款款都好新鮮 ٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و

🍢小食
小食方面,餐廳提供好多炸物同熱食。有韓國拉麵、紫菜包飯、日式炸雞、天婦羅等等(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 叫咗明太子薯仔沙律同牛肉可樂餅,薯仔沙律好大碗,好香明太子味好好食🥹 牛肉可樂餅新鮮炸起,熱辣辣咁食好正٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و

🍮甜品
佢地有自家製嘅甜品杯,有焦糖布甸、奶凍等等。最特別係仲有爆谷🍿除外仲有多款日本空運嘅雪條🍦我試左白桃雪條,白桃味好濃,呢餐食到好滿足(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)